Trener(e): Gunnar Halle
Dommer: Anders Johansen
Tilskuere: 2523

Kampreferat

Det ble et ganske jevnt oppgjør mellom de to tradisjonsrike klubbene. Lyn fikk kampens første sjanse og var spillemessig det førende laget i første omgang, men som tidligere i sesongen var hjemmelaget sårbare bakover. Det ble ikke mange sjanser til noeen av lagene, og dermed var det greit nok at det var målløst halvveis.

Gjestene fikk en scoring korrekt annullert kort tid etter hvilen og snart var kampen tilbake i samme spor som før. Lyn hadde ballen mest, men skapte fortsatt litt lite. Et drøyt kvarter ut i omgangen var det FFK som tok ledelsen etter en corner. Lyn jaget utligning og var nære ved både Chima og Strømnes. Så i siste ordinære spilleminutt fikk Daniel Chima ballen og frispilte Bi Hverve Guessan inne i feltet. Sistnevnte banket ballen inn fra 7-8 meters hold, og alle var sikre på at det ville bli poengdeling. Gjestene ville det annerledes og satte inn mål nummer to, en usikker dommer nølte lenge, men valgte til sist å ikke dømme for det klare angrepet på keeper. Dermed gikk alle tre poengene noe heldig tilbake til Østfold. Lyn hadde nok fortjent poeng i denne kampen, men i fotball er det stadig målene som teller.

Fredrik Gulbrandsen Lyn-FFK 2010. Foto: Lars Opstad.